Origum Distribution på Stafesten 2019

3 min läsning
2019-08-22 14:13

Team Origum ställde med stor glädje och mycket energi upp i Stafesten 2019 och bidrog till UNICEFs viktiga arbete för att skapa en bättre värld för alla barn.

Vårt lag var ett av totalt 1 900 som alla sprang UNICEF:s årliga välgörenhetslopp. Tidigare hette loppet Bellman-stafetten och gick som vanligt av stapeln i grönområdet bakom Naturhistoriska Riksmuseet.

Team Origum laddar uppTeamet laddar upp utanför kontoret i Arlandastad

Det fina med loppet är att startavgiften för de lag som deltar omvandlas till rent vatten och det blev totalt 20 miljoner liter dricksvatten denna gång som nu kommer att distribueras ut till behövande barn! Träning och välgörenhet samtidigt? Det blir inte bättre än så!

I vårt team deltog detta år Johan Hemström, Urban Evers, Bosse Rapp, Åsa Waernborg och jag själv, Emelie Hildén.

Vackert väder och härlig stämning mötte oss när vi var på plats under den sena eftermiddagen. Fyra olika starter skulle det vara och vi hann promenera över till Stora Skuggan nedanför Stockholms universitet för en kort samling innan start.

Johan är redo inför start
Johan redo inför start

VD Johan Hemström tog täten och sprang första sträckan medan vi andra avnjöt live-musik och trevliga samtal på en picknickfilt. Alla fick lag nämligen varsin picknickkorg att avnjuta och då Cloetta Kexchoklad var en av de större sponsorerna, bjöd de även alla som fullföljde sin sträcka på Kexchoklad vid mållinjen. 

Den första som tog sig i mål var en kille som sprang på 16 minuter och 20 sekunder – hisnande bra!

Åsa på språng
Åsa har just tagit över stafettpinnen och fem sköna kilometer väntar

Med full fart och enorm energi kom Åsa springandes och kunde enkelt lämna över till Bosse som stod redo att springa sin sträcka.

Bosse laddade inför Tough Viking
Maratonveteranen Bosse, sprang Stafesten som en uppladdning inför lördagens Tough Viking-lopp

Det var flera företag som hade flera lag som ställde upp och de hade ytterligare tävlingar internt, samtidigt som det fanns olika starter, exempelvis för de som ville promenera. Därför var det en väldigt god och kamratlig stämning överlag eftersom alla medverkade för en god sak och en trevlig aktivitet med sina kollegor.

Bosse lämnar över stafettpinnen till Emelie
Emelie tar emot stafettpinnen av Bosse. Bild: Stafesten

Några regnstänk kom under början av stafetten men det klarnade snabbt upp och när samtliga var i mål var det en klar och ljummen sommarkväll som omfamnade oss. Det var en vacker miljö att springa i – trots pågående byggprojekt i närområdet – och den positiva energin smittade av sig och vi möttes av leenden och peppande applåder under hela loppet.

Urban maxar pulsen in mot mål
Urban maxar pulsen in mot mål!

Urban Evers, en av grundarna av Origum Distribution, sprang den sista sträckan och gjorde en bra insats kunde konstateras.

Samtliga deltagare var nöjda med sina tider och efter att ha avnjutit middagen samtidigt som solen gick ner, började vi och tusentals andra glada deltagare röra oss hemåt.

Ett nöjt Team Origum efter målgång
Ett nöjt Team Origum efter loppet

Det var riktigt roligt att få vara en del av Stafesten och vi rekommenderar andra företag att delta framöver då det var en väldigt kul aktivitet att få göra tillsammans i vackra Stockholm. Framförallt bidrog vi till en lyckad insamling för UNICEF och behövande barn.

Idag, 22 augusti, är det 2 100 nya lag som ska springa och vi på Origum Distribution önskar alla lycka till! Hoppas vi ses där nästa år!

Trevlig helg önskar vi i Team Origum!

Läs även:

Behöver du plastkorthållare till en löparaktivitet?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl