Zebras produkter ger dig övertaget i konkurrensen

Zebra utvecklar teknik och tillverkar produkter som gör det möjligt för företag att fatta och genomföra de rätta, affärskritiska besluten och maximera effektiviteten i sin dagliga verksamhet.

Med decennier av branscherfarenhet utvecklar Zebra hela tiden nya produkter och lösningar, med dokumenterat hög kvalitet och användaren i fokus, vilket gör det möjligt för företag inom detaljhandel, e-handel, tillverkning, transport och logistik, hälso- och sjukvård samt andra industrier att få ett övertag i konkurrensen genom en effektiv och ytterst driftsäker utrustning.

Zebra-produkter liten banner
Zebra Technologies logotyp

Med snart 25 års erfarenhet och tillsammans med partners i över 100 länder levererar vi på Origum Distribution Zebras skräddarsydda lösningar som enar människor, tillgångar och data samt gör att kunder kan fatta och genomföra de rätta, affärskritiska besluten.

Zebras marknadsledande lösningar ökar shoppingupplevelser, hanterar lager och distribution så rätt grejer hamnar på rätt ställe vid rätt tillfälle, förbättrar effektiviteten i leveranskedjan, samt säkerställer att produktionen vid behov kan fortgå 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Zebra finns även på plats i alla kritiska situationer inom sjuk- och hälsovård, på laboratorier, inom blåljus och försvarsområdet – i princip överallt där det är tidskritiskt att produkter och tjänster levererar under den största press.

Bloggtips och produktnyheter

Så väljer du rätt färgband till etikettskrivare från Zebra

Så väljer du rätt färgband till etikettskrivare från Zebra

LÄS
Skillnaden på direkttermo och termotransfer

Vi förklarar skillnaden mellan direkttermo (DT) och termotransfer (TT)

LÄS

zebra-etikettskrivare-banner

Etikettskrivare

Varje dag tävlar du mot klockan. Deadlines och upphämtningstider kan stressa och produktionen får inte stanna för att etiketterna är slut eller slutar komma ut ur skrivaren. För att uppfylla tidsfristerna och säkerställa att flödet fungerar, så resten av kedjan kan skanna koder, identifiera och använda det du producerat, måste bara skrivaren fungera – och förbrukningsvaror som etiketter och färgband hålla samma höga klass – och alltid finnas tillgängliga. Inget strul är tillåtet. I hårda förhållanden behöver du kunna skriva ut, skanna och spåra utan avbrott.

Zebra och Origum Distribution förstår dessa utmaningar och har utvecklat etikettskrivare och förbrukningsvaror med funktion och driftkvalitet i första rummet, produkter som ständigt utvecklas med nya funktioner. Vi lagerför skrivare, etiketter, färgband och reservdelar på vårt lager i Arlandastad och vår reparationsavdelning kan rengöra, underhålla och i värsta fall laga allt som behöver lite omvårdnad.

Oavsett om du arbetar med logistik, inom tillverkning, sjuk- och hälsovården, distribuerar varor eller betjänar kunder på olika sätt, hjälper Zebras produkter dig att ligga på topp. Fjärrövervakning är enkel, integreringen likaså – och prestandan och tillförlitligheten är i toppklass! Om du kombinerar skrivare, etiketter och färgband med detta i åtanke blir din utskriftslösning inte den svagaste länken i kedjan – du kan med andra ord utveckla andra saker vidare med en Zebra på plats.

Etikettskrivare i desktop-segmentet – små, effektiva och driftsäkra

Etikettskrivare GK420D från Zebra

GK420

Zebras etikettskrivare GK420 är en pålitlig produkt som kombinerar snabba utskrifter med enkel hantering. Med sin enkla, men robusta design ger GK420 dig möjligheten att förbättra driftseffektiviteten vid utskrift av etiketter upp till 10 cm bredd. GK420 finns som både direkttermo- och termotransfer-modell. Många större kunder väljer att köpa många GK420 och sprider sedan ut dem i produktionen istället för att ha ett mindre antal stora industriskrivare. Det ger större riskspridning ifall någon skrivare skulle skadas, god investeringsnivå – och mindre spring i lokalen.

BESTÄLL

Etikettskrivare ZD410 från Zebra

ZD410

Zebras ultrakompakta skrivbordsskrivare ZD410 passar i de minsta arbetsytorna och är idealiska för utskrifter av upp till 5 cm breda etiketter. Dessa skrivare är lättanvända och och har en mängd olika tillbehör och används med stor framgång i kritiska applikationer på laboratorier och inom besöksnäringen för besöksbrickor.

BESTÄLL

Etikettskrivare ZD420D från Zebra

ZD420

Med utgångspunkt i arven från den branschledande GK-serien, levererar ZD420 ytterligare värde, medfunktionalitet som tar implementering, användarvänlighet och applikationsflexibilitet samt total ägandekostnad till en ny nivå. Etikettskrivaren ZD420 finns i både termotransfer- och direkttermo-modell och använder samma etiketter och färgband som GK420-serien.

En helt ny variant av ZD420 har den banbrytande lösningen med färgbandskassetter istället för lösa färgband på rulle, vilket markant minskar tiden för ett färgbandsbyte från någon minut till några sekunder. Ibland kan det nästan vara livsavgörande, antingen för en stressad operatör eller en väntande kund.

BESTÄLL

Etikettskrivare i mellansegmentet – när det börjar bli hårdare tag

Etikettskrivare ZT230 från Zebra

ZT230

ZT230 är designad med användarvänlighet i åtanke och erbjuder pålitliga utskrifter för en mängd olika användningsområden. Oavsett om du använder streckkoder för första gången, uppgraderar dina etikettskrivare eller ersätter befintliga skrivare – är ZT230 rätt val för de flesta grundläggande utskriftsbehov.

ZT230 är den enklaste och billigaste Zebra-modellen som kan ta långa färgband på 450 meter och stora etikettrullar med en ytterdiameter på 200 mm – en avsevärd skillnad mot de små desktop-modellerna. Den är lite snabbare (150 mm per sekund), lite starkare och ZT230 har även en robust kåpa i metall, vilket gör den mer lämplig än desktop-modellerna ovan när det så smått börjar yra grejer som riskerar skada kåpan i produktionen.

BESTÄLL

Etikettskrivare ZT411 från Zebra

ZT411

ZT411 har en 4,3-tums pekskärm i fullfärg för att kunna ge status på ett ögonblick. Utskriftsbredden är fortfarande 10 cm men utskriftshastigheter upp mot 355 mm per sekund. Den erbjuder högupplösta utskrifter i upp till 600 dpi. Lägg därtill RFID-kapacitet för att kunna skriva ut och koda allmänna UHF RFID-taggar eller tjockare on-metal-taggar och du har en oerhört kompetent etikettskrivare. ZT411 är tillsammans med ZT421 de kanske mest prisvärda modellerna för krävande kunder, även om Zebra har ännu vassare produkter att erbjuda.

BESTÄLL

Etikettskrivare ZT421 från Zebra

ZT421

ZT421 är en snabb och pålitlig etikettskrivare och har liksom ZT411 en 4,3-tums fullfärgs-pekskärm. ZT421 är den billigaste modellen i Zebras sortiment som klarar 150 mm breda etiketter (6 tum) och kan skriva ut upp till 300 mm etiketter per sekund. Liksom ZT411 klarar den stora etikettrullar med 200 mm ytterdiameter och färgband med många olika bredder och kvaliteter på 450 meter. ZT411 och ZT421 är rejält mycket robustare än ZT230, men, det finns som sagt ännu mer.

BESTÄLL

Etikettskrivare i industriklass – skriver dygnet runt – året om – och är oöverträffat grymma

Etikettskrivare ZT510 från Zebra

ZT510

Med utgångspunkt i arvet från den branschledande 105SL-Plus-skrivaren, levererar ZT510 de kärnfunktioner du behöver i en industriell skrivare till ett mycket kostnadseffektivt pris. 10 cm breda etiketter, ännu mer pulver och stål, mycket bättre än så här finns inte – nästan.

BESTÄLL

Etikettskrivare ZT620 från Zebra

ZT610 och ZT620

ZT600-seriens industriella skrivare, vilka bygger på arvet från den branschledande Xi-serien, kombinerar robust hållbarhet och exceptionell prestanda på en användarvänlig och framtidssäkrad plattform.

ZT620 klarar upp till 168 mm breda etiketter medan ZT610 klarar 104 mm. Modellerna är – utan konkurrens – det vassaste på marknaden i robusthet och uthållighet och de har även utomordentlig kontroll och kan därför skriva på mycket små etiketter – något som exempelvis elektonikindustrin uppskattar.

BESTÄLL

zebra-etikettskrivare-220Xi4-etikett

220Xi4

Zebra har kvar 220Xi4 för dem som önskar skriva ända upp till 216 mm breda etiketter – dygnet runt, året om. Våra pappersbruk brukar gilla Zebra, då ett stopp på mer än några tiotals minuter lätt kan kosta miljonbelopp. Du ökar således produktiviteten under de mest krävande förhållandena med Zebras mest robusta modell inom det industriella skrivarsegmentet. Räkna med höga utskriftshastigheter och enastående kvalitet!

BESTÄLL

Etiketter från Zebra

Förbrukningsartiklar

En etikettskrivare får ofta stå ut med ganska stora påfrestningar – och den mest känsliga delen är utan tvekan skrivhuvudet. Regelbunden rengöring samt skräddarsydda förbrukningsvaror garanterar optimal livslängd på skrivarens mest vitala del – samtidigt som optimal skrivkvalitet säkerställer både nöjda ögon och snabb avkodning med streckkodsläsare.

Olika behov kräver olika etiketter
Origum Distribution lagerför mängder av olika etiketter och passande färgband. Givetvis är formatet en viktig faktor, samt storleken på rullen för att passa i den skrivare man har. Därefter finns det ett flertal olika etikettmaterial, där papper med direkttermo-teknik (som inte behöver något färgband), traditionella pappersetiketter, samt syntetmaterial där olika former av plast finns med i substraten. Polyesteretiketter i vitt och silver är de vanligaste. Till sist lagerförs även etiketter med extra starkt klister eller etiketter med ett svagt klister, som gör det enkelt att ta bort etiketter utan att de lämnar rester av papper och lim. Det finns även en etikett-typ helt utan lim – en lite tjockare pappersprodukt som finns med eller utan förstansat hål, även kallad tag.

Pappersetiketter – volymprodukten som räcker väldigt långt

Z-Select 2000D etikett från Zebra

Z-Select 2000D

Premium-etikett som ger hög utskriftskvalitet. En bestruken etikett med helt blank yta med direkttermo-teknik, alltså för skrivare utan färgband. Dessa etiketter  används i transport- eller detaljhandeln och är enkla att hantera och passar i dessa miljöer då de endast behöver leva i dagar eller veckor.

BESTÄLL

Z-Select 2000T etikett från Zebra

Z-Select 2000T

Denna premium-etikett är vår rekommendation för högkvalitativa termotransferetiketter i papper, vilka ger hög utskriftskvalitet. Z-Select 2000T är en toppbestruken pappersetikett med helt blank yta. Om den skrivs med ett vax/harts-färgband har den viss resistans mot fukt och svag kemisk och mekanisk påverkan och behåller läsbarheten i flera år. Detta är en utmärkt kvalitetsetikett som kan köras i hög utskriftshastighet.

BESTÄLL

Z-Perform 1000T

Z-Select 2000D Tag

Vissa tillämpningar vill ha etiketter utan klister och då är en "tag" den perfekta produkten. Alla har garanterat sett och läst på en häng-tag med hål. Det är produkten du läser kort information på, ofta inklusive priset, på ett klädesplagg i en butik. Taggar är således perfekta för prisinformation till kläder eller motsvarande, men används även som produktkort, besöksbrickor, eller för att applicera information på hyllkantslister i butiker och på lager – så kallade hyllkantstaggar.

BESTÄLL

Z-Select 2000D Removable etikett från Zebra

Z-Select 2000D Removable

Direkttermo-etiketten Z-Select 2000D finns i en specialversion med ett svagare klister, kallad "Removable". Denna etikett används ofta på varor som mer tillfällig – och för produkten eller dess användare inte helt livsavgörande – skall kompletteringsmärkas. Det kan vara extra produktinformation och/eller ett pris som sätts direkt på produkten i exempelvis en present- eller porslinsbutik. Så fort varan lämnat butikshyllan vill dess nya ägare ta bort etiketten – vilket då går som en dans.

Z-Select 2000D är en Premium-etikett med blank, topplackerad yta, med normal fukt- och fettbeständighet.

BESTÄLL

Syntetiska etiketter

Det vassaste vi kan erbjuda kring etiketter är syntetiska etiketter. De är tillverkade av olika plastmaterial och har oerhört mycket starkare egenskaper än pappersetiketter för att möta de unika kraven i olika specialiserade applikationer. Etiketterna klarar hög mekanisk nötning, är i princip omöjliga att riva sönder med handkraft, är motståndskraftiga mot extrema temperaturer och klarar därför både extrem nedfrysning och montage på ett hett motorblock. De har ett aggressivt klister och tål fukt, vatten och en mängd olika kemikalier, utomhusklimat och UV-bestrålning. Helt utan att påverkas.

Syntetiska etiketter används på provrör som hettas upp eller kyls ner, på oljefat, på fönster och metallkonstruktioner som står utomhus i ur och skur. Vissa kunder kräver UL-godkända etiketter – och en kombination av Zebras syntet-etiketter och deras hartsband kallat 5095 ger UL-godkänd märkning. Företaget bakom UL-kraven är ett välkänt amerikansk testlaboratorium, kallat Underwriters Laboratories.

Z-Ultimate 3000T etikett från Zebra

Z-Ultimate 3000T

Detta är vår vanligaste syntet-etikett som lagerförs i många olika storlekar, på rullar för både små (127 mm ytterdiameter) och stora (200 mm ytterdiameter) Zebraskrivare. Denna hållbara, vackra glansetikett erbjuder väldigt lång livslängd och stark motståndskraft mot den flesta miljöpåverkan och finns i både vitt och silver.

Om den används i en Zebraskrivare med högre upplösning (300 eller 600 dpi) blir etiketten svår att skilja från en som är tryckt i ett tryckeri – men då trycket genom uppvärmningen i tryckprocessen i Zebraskrivaren går ner i plasten blir inte bara själva etiketten, utan även dess tryck med loggor, text, streckkoder och annan grafik, oerhört tålig.

BESTÄLL

PolyPro 3000T Clear etikett från Zebra

PolyPro 3000T Clear

Detta är en specialetikett som förutom i vitt även finns som transparent plastetikett. Det öppnar för en del spännande applikationer, t.ex. använder en del kunder dessa genom att skriva inverterat och sedan placera dem på insidan av geomskinliga plast- och glasytor, exempelvis en vindruta på en bil.

PolyPro är inte lika miljötålig som Z-Ultimate 3000T, men erbjuder vatten- och arkivbeständighet, viss slitstyrka samt kemiskt motstånd mot exempelvis fönsterrengöringsmedel.

BESTÄLL

RFID-etiketter

En framgångsrik RFID-etikett består av  en ändamålsenlig etikett och en likaså ändamålsenlig RFID-modul. Det är enkelt att räkna ut att kombinationerna lätt kan bli åtskilliga när Zebras oerhört breda etikettsortiment skall kombineras med RFID-funktionalitet. I Zebras etikettfabriker utvecklas produkter och produktionsupplägg för att vi skall kunna erbjuda ett så brett sortiment som möjligt.

Vi erbjuder därför skräddarsydda RFID-lösningar – inklusive förprogrammerade RFID-etiketter tillverkade med rätt material och lim, tillsammans med de RFID-chip och antenner som dina användningsområden kräver.

När de skräddarsydda lösningarna sprider sig och blir mer standardiserade kommer såväl pappersetiketter som syntetetiketter med olika RFID-lösningar successivt att bli lagervaror, men än så länge tar vi fram dessa på förfrågan.

KONTAKT

Färgband till etikettskrivare

För att uppnå optimal prestanda behöver man ofta matcha ihop etikettmaterialet med rätt sorts färgband – och för bästa driftekonomi behöver färgbandet inte vara mer än några millimeter bredare än etikettens fulla bredd. Vi håller lager av minst sex olika kvaliteter av Zebras bästa och mest kostnadseffektiva färgband – i åtskilliga bredder och tre olika standardlängder (74, 300 och 450 meter), som möter de flesta behov.

Färgband av vax från Zebra

Färgband av vax

Vid användning av färgband gjorda av vax, smälter etikettskrivaren vaxet så att det rinner ner i porerna på etikettpappret och trycket blir helt svart.

Dessa färgband passar bäst tillsammans med pappersetiketter av en billigare (och således lite enklare) kvalitet, som är lite grövre i ytan och således inte bestrukna.

  • En billig lösning där etiketterna kan ha en kortare livslängd

Exempel på användningsområden är produktetiketter och prislappar på varor med kortare livslängd (veckor, månader) och obefintlig påverkan av fukt, temperaturskiftningar och mekanisk nötning. Största nackdelen är att utskrifter med vax-band smetar – paradoxalt nog mer ju finare etikett man har eftersom vaxet då inte har några gropar att "hålla sig" i.

Färgband av vax och harts från Zebra

Färgband av en blandning av vax och harts

Det mest använda färgbandet har en bas av vax, men har gjorts tåligare genom inblandning av ett hårdare material, nämligen harts. Denna typ av färgband passar allra bäst för tryck på finare pappersetiketter som inte är så fulla med porer – och som ofta har en blank, bestruken yta.

Vid utskriften av en etikett skapas en beläggning av vax och harts på etiketten. En av de stora fördelarna med den här kombinationen är att vax/harts inte smetar och etikettutskriften blir då mycket mer beständig.

  • En både billig och tålig lösning med det bästa från två världar

Exempel på användningsområden är all form av märkning där etiketten skall leva en längre tid (månader, år) och samtidigt utsättas för låg påverkan av fukt, temperaturskiftningar och mekanisk nötning.

Färgband av harts från Zebra

Färgband av harts

Färgband av harts tål högre variationer av värme och kyla, kemikalier och mekanisk nötning och passar därför utmärkt för tryck på syntet-,  plast- och polyesteretiketter.

När hartset trycks på ovan nämnda typer av etiketter, smälter man vid utskriften både den översta ytan på etiketten och hartset i färgbandet, varvid materialen blandas och hartset med andra ord kan sägas "injiceras" in i etikettens material. Processen skapar en mycket tålig etikett.

  • Till etiketter med höga miljökrav, temperaturvariationer eller kemisk påverkan (t.ex. bensin eller olja)

Exempel på användningsområden är etiketter på motorblock, för märkning av saker utomhus, märkning av behållare för kemikalier, trädgårdsprodukter, fönster men även dataskyltar för IT- och elektronikutrustning, mobiltelefoner m.m.

Färgbandskassett från Zebra

Färgbandskassett med band av vax, vax/harts eller harts

Det är inte alltid superenkelt att trä ett färgband i en etikettskrivare, även om många operatörer lär sig denna förmåga ganska snabbt. Vissa yrkesgrupper önskar däremot en blixtsnabb åtgärd när färgbandet tar slut, varför Zebra tagit fram en skrivare som kan laddas med färgbandskassetter. ZD420T finns som lagervaror i 200 och 300 dpi och färgbandskassetterna  erbjuder förstklassig utskriftskvalitet på alla typer av etiketter. Kostnaden blir lite högre per etikett, men användarvänligheten ökar betydligt och stoppen vid färgbandsslut blir inte längre besvärande.

Lämplig för etikettskrivaren ZD420T.

Service, underhåll och reservdelar

Origum Distribution är en av få aktörer som inte bara lagerför färdiga produkter och förbrukningsvaror, utan vi kan även ge support, rengöra, serva och reparera etikettskrivare, samt tillhandahålla slitdelar och utbytesdelar till vår kundbas. Vår erfarenhet är enorm och såväl kunskapen som viljan att hjälpa till hos vår personal är svår att överskatta.

service-och-support-ikon

Vi finns tillgängliga via telefon och mejl samt offererar gärna olika jobb från vår mycket uppskattade service- och reparationsverkstad i Arlandastad.

KONTAKT

Zebra – produkter utvecklade med kunden i fokus

Zebra Brand Essence Video

Made By Zebra. Made For You.

Shadow bar

Har du frågor om etikettskrivare eller förbrukningsvaror från Zebra?

KONTAKT