GreenGate Online

Driftsäker och flexibel tillgång till CleanCash® kontrollenheter i molnet

Placera kassasystemets kontrollenhet i molnet

GreenGate Online är en molntjänst för den svenska kassalagen, där fysiska kontrollenheter (svarta boxen/svarta lådan) driftas och tillhandahålls via en egenutvecklad servermjukvara i en snabb och redundant molnlösning.

Moderna kassasystem driftas ofta i olika server- eller molnkonfigurationer och körs i pekdatorer, laptops, surfplattor eller mobiltelefoner – där fysiska kontrollenheter i de flesta fall blir en  belastning för kundens lösning. Med GreenGate Online blir lösningen helt oberoende av fysisk kontakt med kontrollenheten.

GreenGate Enterprise Manager och GreenGate Device Communicator är egenutvecklade servermjukvaror för kassalagen. Båda licensieras till kunder för drift mot mindre eller större kassasystemsinstallationer – och vi använder oss själva av GreenGate Enterprise Manager som motor i vår molntjänst GreenGate Online.

Säkert

Säkert

Driftmiljön och all data i GreenGate Online är supersäkert lagrad i Bahnhofs datacenter Pionen, beläget bakom en bepansrad port i en stridsledningscentral från kalla kriget i centrala Stockholm
Redundant system

Redundant system

Högpresterande servrar med dubbla, speglade diskar, dubbla nätaggregat per server och parallellt arbetande servermjukvaror säkerställer optimal driftsäkerhet
Flexibelt

Flexibelt

Molnlösningen erbjuder ett flexibelt, modernt och framtidsanpassat komplement för systemleverantörer, utvecklare och återförsäljare av moderna kassa- och betalsystem
Mobilanpassat

Mobilanpassat

Mobila kassasystem i bärbara enheter kopplas enkelt till GreenGate Online då det enda som behövs är en säker internetåtkomst för att nå onlinetjänsten. Snabbt, enkelt, effektivt, utan fasta kostnader

Datalagring i Sverige

Datalagringen sker inom Sveriges gränser och därmed skyddas din information av den svenska grundlagen, vilken förbjuder avlyssning utan domstolsbeslut (Regeringsformen 2 kap 6 §)

Hållbar lösning

Molnlösningens datorservrar alstrar värme och i ett samarbete mellan Bahnhof och Fortum återanvänds värmeenergin och levererar just nu överskottsvärme till drygt 1 000 bostäder

Kom igång på bara några få steg

Anpassning av kassasystemet

Anpassa och sluttesta

Lansering mot användare

Marknadsför tjänsten

Anslutning och driftsättning

Beställning, registrering och aktivering

Anmälan till Skatteverket

Senast två veckor efter driftstart

Legendarisk support

Blixtsnabbt – men endast (!) vid behov

Egenutvecklade servermjukvaror för kassalagen

För att hantera, administrera och övervaka CleanCash® kontrollenheter i olika nätverkstillämpningar har vi utvecklat GreenGate Enterprise Manager och GreenGate Device Communicator. Dessa är helt ny- och egenutvecklade, superstabila mjukvaror med stor spridning

GreenGate Enterprise Manager

GreenGate Enterprise Manager är en specialutvecklad servermjukvara som hanterar trafik mellan kassaplatser och CleanCash®-kontrollenheter placerade på fysiska eller virtuella servrar.

Servermjukvaran är en nyutvecklad ersättare till CleanCash® Server, med uppdateringar och nya funktioner som gör det lättare att övervaka och administrera driften av CleanCash® kontrollenheter i en servermiljö – samtidigt som mjukvaran kraftigt förbättrar stabiliteten och driftsäkerheten jämfört med tidigare lösningar.

GreenGate Device Communicator

GreenGate Device Communicator är en enklare version av GreenGate Enterprise Manager. Den erbjuder begränsad funktionalitet – anpassad för för kommunikation med CleanCash® kontrollenheter över ett IP-nätverk.

GreenGate Device Communicator rekommenderas till lokala installationer där kassor och kontrollenheter driftas lokalt, ofta i samma eller angränsande lokaler.

GreenGate Enterprise Manager används oftast i större installationer, där en central punkt förser utspridda butiker i en kedja med en gemensam kontrollenhetsresurs.

Produktjämförelse

CleanCash Server 1.x
GreenGate Device Communicator
GreenGate Enterprise Manager
Pris
Licensavtal
Licensavtal
Webbaserat gränssnitt för administration
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
comptab-yes-icon
Utvecklat stöd för mobila webbläsare
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Möjlighet att begränsa administration till lokal access
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
API för administration och statuskontroll
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Kan konfigureras utan omstart av system
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Igenkänning av UPS-status och systemavstängning vid låg batterinivå
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Verktyg för statistik (exempelvis kvitton under period, kvitton per kassaenhet)
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Rättigheter för att tillhandahålla tredjepartstjänster baserade på programvaran
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Nödvändiga programkopplingar
Inga
Inga
PostgreSQL behöver installeras
Teknisk support
comptab-no-icon
comptab-yes-icon
Premium
Funktionsförbättringar och buggrättningar
comptab-no-icon
comptab-no-icon
comptab-yes-icon

Tillbehör till GreenGate-mjukvarorna och CleanCash®-lösningar

Det finns flera kompletterande tillbehör till CleanCash®, vilka kan underlätta såväl driftsättning som användning

CleanCash® kontrollenhet

CleanCash® Typ A och CleanCash® MultiUser Typ C är kontrollenheter framtagna speciellt för olika kassalösningar under kassalagen. Kontrollenheterna finns för 1, 5, 10, 20, 50, 100 och 150 kassor och alla kan användas mot de GreenGate-produkterna.

Kablage till CleanCash®

För att optimera drift och stabilitet finns fyra olika specialkablage till CleanCash®. En seriell kabel till Typ A, en USB-till-seriell-adapter till Typ A samt två rena USB-kablar med dubbla ferritkärnor för Typ C av olika längd.

CleanRack rockmonteringskit

CleanRack är ett specialdesignat rackmonteringskit för att placera två kontrollenheter av typ CleanCash® MultiUser i ett 19-tumsrack. Det utdragbara CleanRack-bordet gör det enkelt att få tillgång till kontrollenheterna i serverhallens rack.

DigiAnywhere®

När GreenGate-mjukvarorna driftas på virtuella servrar utan fysiska USB-portar behövs en DigiAnywhere. Denna USB-till-ethernet-brygga finns för 2, 5 eller 14 kontrollenheter. Den största versionen är för rackmontage och levereras med dubbla inbyggda nätaggregat.

CleanAcc batteri

CleanAcc är ett batteri till CleanCash®, vilket ger möjlighet till drift där normal nätspänning saknas. CleanAcc kombineras lämpligen med en batteridriven kassalösning, ofta ett kassaregister.

CleanBox väsklösning

Ett batteridrivet kassaregister med CleanCash och CleanAcc, packad i en skyddande väska med förberedd lösning för snabb och enkel laddning. Hela lösningen kan laddas utan att plockas ur väskan, som även har plats för en betalterminal, perfekt för den resande säljaren som vill ha med sig allt.

Bloggtips och produktnyheter

Din kontrollenhetsdata är säkrare än någonsin hos Origum Distribution
Pionen i mörker

Din kontrollenhetsdata är säkrare än någonsin hos Origum Distribution

2018-01-30 10:33 2 minuters läsning
Det du behöver veta om EU:s betaltjänstdirektiv – PSD 2
14 september börjar nya regler gälla för betalningar

Det du behöver veta om EU:s betaltjänstdirektiv – PSD 2

2019-09-12 17:15 2 minuters läsning
Standarder för betalterminaler du bör ha koll på
Betalterminal Yomani XRP från Verifone

Standarder för betalterminaler du bör ha koll på

2018-03-21 08:45 4 minuters läsning

Världens coolaste serverhall

Produktbroschyrer

Green är Origums egna varumärke och erbjuder sedan 2005 ett sortiment av kompletterande produkter, tillbehör och förbrukningsvaror som gör våra tillverkares produkter ännu mer attraktiva, lättare att sälja och installera och ännu enklare och bättre att använda.

Har du frågor om hur du bäst placerar ett kassaregister i molnet?