GreenCard

Plastkort och ID-lösningar av högsta kvalitet

Plastkort och ID-lösningar av högsta kvalitet

Origum Distributions breda sortiment av högkvalitativa plastkort från Green innehåller både enkla plastkort för grundläggande behov till tekniskt avancerade kort med såväl magnetremsa, signaturfält, olika chip och flera olika plattformar för kontaktlösa kort – allt eminent tillverkat, förpackat och kvalitetssäkrat i fabriker i Europa.

Med GreenCard får du plastkort av högsta kvalitet, anpassade för normala plastkortskrivare.

Bild på plastkort från GreenCard

Kortutveckling baserat på ISO 7810-2003

Plastkorten tillverkas enligt ISO-standard och är i CR80-storlek (85.60 mm x 53.98 mm). Ytorna på plastkorten är helt släta och extra tåliga mot repor. Polyesterkärnan i GreenCard ökar kortens hållbarhet från 2 500 till hela 25 000 flexcykler och kortets genomgående höga materialkvalitet gör även att livslängden på skrivhuvudet i plastkortskrivaren maximeras risken för service minimeras.

GreenCard box

Plastkorten är förpackade i 100-pack i en ren, dammfri och antistatisk förpackning. En GreenCard-kartong rymmer totalt 500 plastkort (5 x 100 st).

Vad vill du veta mer om?

GreenCard Premium

GreenCard Premium

Den unika materialsammansättningen av GreenCard Premium, garanterar användaren den bästa möjliga återgivningen av detaljer i exempelvis text eller foto på plastkortet. Skärpan blir hög, färgtoner återges krispigt och detaljrikedomen i trycket rent generellt blir fantastiskt bra! Samtliga GreenCard Premium-plastkort innehåller en solid färgad polyesterkärna för bästa möjliga upplevelse av designen.

Plastkort med HiCo-teknik för maximalt skydd av data
I utbudet av GreenCard Premium, finns plastkort med magnetremsa primärt i den högre kvaliteten kallad "HiCo". High Coercivity eller HiCo-kort – är vanliga i användningsområden där plastkorten kräver längre kortlivslängd och ska kunna läsas frekvent. I kreditkort, bankkort, bibliotekskort, åtkomstkontrollkort, tid- och närvarokort och anställdas ID-kort används ofta HiCo-teknik. Data som kodas på magnetfältet på ett HiCo-kort, gör den mer motståndskraftigt mot risk av dataförlust när kortet utsätts för yttre magnetfält.

Rekommenderas till

E
Primacy
G
Quantum
G
Zenius

Enfärgade plastkort med solid färgad polyesterkärna

Plastkort med enfärgad kärna, vilket är mer uppskattat av användare än kort med färg-vit kant-färg.

Enfärgade plastkort med solid polyesterkärna och magnetremsa

Plastkort med helfärgad kärna och magnetremsa i högsta kvalitet (HiCo).

GreenCard Technology

GreenCard Technology

I utbudet av GreenCard Technology, finns kontakt- och kontaktlösa chipkort med den senaste smartkorttekniken från exempelvis världsledande MIFARE®. GreenCard Technology-korten är precis som Premium-korten tillverkade enligt ISO-standard ISO 7810-2003 och består av material av högsta möjliga kvalitet – vilket är en garant för såväl kvalitet, hållbarhet som optimal användningsvänlighet.

MIFARE®-kort används bland annat i följande användningsområden:

  • Avancerad kollektivtrafik
  • Behörighets förvaltning
  • Mikrobetalning med sluten slinga
  • Campus- och student-ID-kort
  • Lojalitetsprogram
  • Statliga socialtjänstkort

Rekommenderas till

G
Primacy
G
Quantum
G
Zenius

Enfärgade plastkort med solid kärna och MIFARE®

MIFARE®-kort använder frekvensen 13.56 MHz och har ett läsavstånd på upp till 10 cm (oftast väsentligt mindre). MIFARE®-korten har extremt tunna chip, vilket möjliggör en imponerande slät yta på plastkortet. Det gör att plastkorten kan skrivas ut i exempelvis en plastkortskrivare från Evolis med ett enastående snyggt resultat.

Enfärgade plastkort med solid kärna och MIFARE® DESFire®

MIFARE DESFire®-kort använder frekvensen 13.56 MHz och har ett läsavstånd på upp till 10 cm (oftast väsentligt mindre). Korten består av olika kontaktlösa lösningar och är lämpliga för utvecklare och systemoperatörer som skapar pålitliga, driftskompatibla och skalbara kontaktlösa lösningar.

Korten är utvecklade främst för identitets-, åtkomst-, lojalitets- och mikrobetningsapplikationer samt i transportsystem. MIFARE® DESFire®-kort uppfyller de högt ställda kraven för snabb och dessutom mycket säker dataöverföring, flexibel minnesorganisation och är kompatibla med befintlig kontaktlös infrastruktur.

Enfärgade plastkort med solid kärna och RFID-teknik

Plastkort med EM-chip använder frekvensen 125 kHz och har ett läsavstånd på upp till 20 cm. Korten är mindre avancerade än exempelvis MIFARE®-kort och de levereras med ett förprogrammerat ID och är "read-only", vilket innebär att det inte går att skriva något till denna typ av kort.

Bloggtips & produktnyheter

Så håller du reda på kort och nycklar
sa-haller-du-reda-pa-kort-och-nycklar-med-sogedex-accessories.jpg

Så håller du reda på kort och nycklar

2017-09-28 09:42 2 minuters läsning
Två lättanvända designprogram för kortskrivare

Två lättanvända designprogram för kortskrivare

2017-06-29 16:34 2 minuters läsning

Green är Origums egna varumärke och erbjuder sedan 2005 ett sortiment av kompletterande produkter, tillbehör och förbrukningsvaror som gör våra tillverkares produkter ännu mer attraktiva, lättare att sälja och installera och ännu enklare och bättre att använda.

Har du frågor om vilka plastkort eller ID-lösningar du bör välja?