GreenReceipt

Kvittopapper tillverkat helt utan fenoler och bisfenoler, samt producerat med 100 % grön el från sol-, vind- och vattenkraft

Kvittopapper tillverkat med miljö och hälsa i åtanke

GreenReceipt är ett kvittopapper av högsta kvalitet, ansvarsfullt producerat i Sverige med 100 % grön sol-, vind- och vattenkraft – och helt utan miljöpåverkande restprodukter i tillverkningen!

Kvittorullarna är helt fria från alla typer av fenoler och bisfenoler, inklusive det sedan årsskiftet 2019-2020 av EU  förbjudna bisfenol A – och Premium-rullarna är dessutom arkivbeständiga mellan 10 och 25 år, beroende på sort.

Den höga kvaliteten gör att kvittopappret inte dammar i kvittoskrivaren, vilket höjer skrivarens livslängd, sliter betydligt mindre på dess skrivhuvud och sax och genom det faktiskt bidrar till en minskad driftkostnad i lösningen – lite som hur en högkvalitativ, lite dyrare olja över tiden bevarar och tar hand om motorn i en bil.

Den höga papperskvaliteten ger även skarp och krispig text med hög utskriftskvalitet och kontrast på grafik, logotyper m.m. – och med pappret i hand uppnås en högre kvalitetskänsla, inte minst med de tyngre papperskvaliteterna.

EU har förbjudit det hormonstörande ämnet bisfenol A i bland annat kvitton, etiketter och biljetter från och med den 2 januari 2020. Förbudet handlar om termopapper, som används för bland annat kassakvitton, etiketter och biljetter. Genom att välja GreenReceipt – som varken innehåller bisfenol A, bisfenol S eller andra typer av fenoler – väljer du ett miljösmart och hälsovänligt alternativ jämfört med billigare och potentiellt farligt kvittopapper.

GreenReceipt Premium

Kvittopappret GreenReceipt Premium är ett icke top-coatat papper som används för kvitton och biljetter av olika slag och utskrivna dokument har en arkivtid på 10 år om de lagras enligt normala riktlinjer skiljt från solljus, för hög värme, kemikalier i plastfickor m.m. som alla påverkar arkiveringstiden.

De tyngre sorterna är däremot dessutom top-coatade för ytterligare kvalitetskänsla och förhöjd arkivbeständighet på upp till 25 år för 125-grams-pappret.

Rekommenderas till

S
TSP100-serien
S
mC-Print3™

GreenReceipt Premium Colour

GreenReceipt Premium Colour är utvecklat för dig som verkligen vill erbjuda en helt unik betalupplevelse!

Färgkombinationerna kan ge dig oändliga möjligheter. Du kan anpassa försäljning efter årstider; gult när det är påsk, rött vid jultid, eller exempelvis blått november månad då Movember får uppmärksamhet. Eller så passar en viss typ av färg bara bättre i din verksamhets helhetsdesign.

Det högkvalitativa 80-gramspappret har en infärgad baksida – och en vit printyta – allt för bästa kontrast och utskriftskvalitet och minimal förslitning av din kvittoskrivare. Samtliga kvittorullar har papper med 80 mm bredd och färgerna du kan välja på är röd, rosa, orange, gul, grön och blå, vilka du ser exempel på nedan:

Bild på den text som är tryckt på GreenReceipt Colours baksida

Rekommenderas till

S
TSP100-serien
S
mC-Print3™

Välj färg efter högtid eller design

Det perfekta utvärderingspaketet!

Har du svårt att bestämma dig för vilken eller vilka färger som passar er verksamhet bäst?

Beställ då vårt utvärderingspaket i vilket det ingår en rulle kvittopapper i varje färg, ett veritabelt regnbågspaket. På så vis kan du prova dig fram vilken – eller vilka – färger du vill använda till vardags eller på speciella temadagar för att verkligen sticka ut i mängden och skapa den där unika upplevelsen.

GreenReceipt Premium Payment Terminal

Kvittopappret GreenReceipt Payment Terminal har texten "EJ KVITTO PÅ KÖP" tryckt i röda versaler på printytan, helt enligt Skatteverkets föreskrifter om användning av kassaregister (SKVFS 2014:9) 5 kap. §3. Rullarna är 57 mm breda och finns i en liten rulle med 36 mm diameter och en större med 50 mm diameter.

Rekommenderas till

V
Yomani XRP
V
Vx680
S
SM-S230i

GreenReceipt Premium Cash Register

GreenReceipt Cash Register-kvittopappret är främst framtaget för att användas i ett kassaregister med inbyggd kvittoskrivare.

Rekommenderas till

E
Euro-50TE Mini
E
Euro-200TE
E
Euro-2100TE
S
mPOP™

Bloggtips och produktnyheter

Gör miljö och användare av kvittopapper en tjänst: använd GreenReceipt
GreenReceipt finns i flera olika nyanser som passar perfekt till olika tillfällen under året

Gör miljö och användare av kvittopapper en tjänst: använd GreenReceipt

2017-03-07 07:30 3 minuters läsning
Kvittopapper i tjock premiumkvalitet med 25 års arkivbeständighet
Kvittopapper GreenReceipt Premium 125 g - fritt från alla typer av fenoler

Kvittopapper i tjock premiumkvalitet med 25 års arkivbeständighet

2018-02-01 09:00 1 minuters läsning
Beställ rosa produkter inför Rosa Bandet i oktober
mejl-rosa-bandet-2019

Beställ rosa produkter inför Rosa Bandet i oktober

2019-09-23 08:30 1 minuters läsning
Green är Origums egna varumärke och erbjuder sedan 2005 ett sortiment av kompletterande produkter, tillbehör och förbrukningsvaror som gör våra tillverkares produkter ännu mer attraktiva, lättare att sälja och installera och ännu enklare och bättre att använda.

Funderar du på vilken typ av kvittopapper du bör välja?