Fler än 3 varv runt vår planet

2 min läsning
2022-10-12 08:00

Idag uppmärksammar vi Internationella dagen för begränsning av naturkatastrofer, vilket är en dag initierad av FN och som infaller i mitten av oktober varje år.

Dagen syftar till att påminna oss alla om att vi behöver göra vad vi kan för att begränsa riskerna för naturkatastrofer i världen, på alla sätt som går.

Bild på solcellsmoduler på taket av FuturiumHuset
Solcellsmoduler på taket av FuturiumHuset

Ingen kan göra allt, alla kan göra något, lyder ett ordspråk och det var lite så vi alla i teamet på Origum Distribution tänkte när vi gick från idé till handling och designade FuturiumHuset. Att det nya kontoret och lagret skulle vara så miljövänligt och hållbart som möjligt, var alla helt överens omtrots att en redan riskfylld satsning skulle bli ännu mer riskfylld.

Ett av de mer omfattande besluten vi tog under resans gång, var hur många solcellsmoduler som vi skulle fylla taket med på nya fastigheten. Så många som det överhuvudtaget var möjligt, blev vår gemensamma slutsats och det resulterade i att vi byggde en av Sigtuna kommuns största solcellsanläggningar. FuturiumHuset blev dessutom även certifierat som en hållbar fastighet som uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att solskydd, ljudmiljö och ventilation har optimerats utöver normala lagkrav. Vi inte bara belastar elnätet mindre på grund av hur fastigheten är byggd – de dagar då solen skiner går energi tillbaka ut i elledningarna och hjälper andra företag och hushåll.

Även om investeringen i solcellsmodulerna var tung rent ekonomiskt, känns det nu bra att praktiskt taget varje dag kunna "ge tillbaka" till vår planet ur ett globalt miljöperspektiv, för att återknyta till den uppmärksammade dagen.

Sedan vi flyttade in i FuturiumHuset i april 2021 har vi gjort en total CO2-besparing på 33,1 ton. Det motsvarar ungefär uppsugningseffekten för koldioxid från 848 träd. Man kan även säga att det kan jämföras med utsläppen från en personbil tankad med fossila bränslen som färdats 13.000 mil, vilket är mer än 3 varv runt vår planet. För den nyfikna är ett varv, i runda slängar, 4.000 mil.

Vill du också känna att du gör skillnad, kanske inte bara ur ett miljöperspektiv utan även för företag, organisationer och samhället rent generellt? Då tycker jag att du ska läsa mer om oss och hur det är att jobba tillsammans med oss!

 

Läs även:

Få notifieringar via mejl