May the 4th be with you!

2 min läsning
2019-05-04 09:00

4 maj varje år firas Star Wars-dagen (eller Luke Skywalker-dagen som den också kallas) världen över av fans – och så även av flera av oss på kontoret.

Idag firar vi Star Wars-dagen

Det är många på kontoret som har en egen relation till just Star Wars och som har växt upp med framför allt de första filmerna (del 4, 5 och 6). Det var för övrigt inte jättelänge sedan jag såg dem tillsammans med min fru – som vid den tidpunkten inte hade sett någon av dem.

Jag hade lovordat dem länge, men det som var coolt för några år sedan, är inte riktigt lika coolt idag. Missförstå mig rätt, för storyn i sig och mycket av det visuella är magiskt bra, men när jag såg alla karaktärer igen (alltså dockorna i Cantinan på Mos Eisley), så känns det rätt analogt, jämfört med dagens teknik och CGI. Lyckligtvis tyckte min fru om samtliga då släppta 6 filmer. Snart ska jag övertyga henne om att vi ska ta oss igenom Star Trek tillsammans också...

För dig som också är Star Wars-frälst, men som inte har sett filmklippet med Joe och Amanda (det blev vinnare av 'George Lucas Selects' award 2009 under en Star Wars Fan Movie-tävling), bör göra det. Du får fyra obetalbara minuter:

Star Wars: Retold (by someone who hasn't seen it) av Joe Nicolosi på Vimeo

Har du förresten ännu inte förstått frasen "May the 4th be with you"? Wikipedia ger dig svar:

"Datumet är valt genom en ordvits med den kända Star Wars-frasen ”May the force be with you”, som blivit till frasen: ”May the Fourth (4th) be with you”, där ”May the Fourth” då refererar till den 4 maj. Frasen är antagligen ett resultat av en annons som lades ut av Margaret Thatchers parti 4 maj 1979 i tidningen London Evening News (då hon som första kvinna blev vald till premiärminister) som löd: ”May the Fourth be with you, Maggie. Congratulations." Datumet fastslogs 2005 efter att tysk tv felöversatte George Lucas under en intervju när han yttrade de klassiska orden ”May the force be with you” med ”Am 4. Mai sind wir bei Ihnen” (ungefär = ”vi kommer att vara med er den 4 maj” ). Frasen hade dock alltså använts i flera år innan av fans."

 

Prata inte med Lando Calrissian om du behöver kraft(full) hårdvara.
Prata med oss!

KONTAKT

Få notifieringar via mejl