Uppgradera din betallösning idag

2 min läsning
2020-05-05 16:36

Funderar du på att skaffa en betalterminal? De flesta kassor har lösningar med en integrerad betalterminal, alltså en beloppskoppling mot kassasystemet, men – långt ifrån alla har detta.

Origums betalterminaler Yomani XRP och Vx680, kan båda användas fristående antingen permanent eller tills dess att en integration mot kassasystemet är klar. Det fina med dessa betalterminaler är att de därefter kan kopplas till kassan.

Uppgradera din betalterminal till en Yomani XRP

Yomani XRP kopplar du till omvärlden med en fysisk nätverkskabel, Vx680 via ditt lokala, trådlösa WiFi-nätverk. Båda enheterna är redo för kontaktlösa NFC-betalningar av belopp under omkring 500 kronor, där din kund bara "viftar" med betalkortet, telefonen eller en digital klocka.
 

Skillnaden mellan fristående och integrerad betalterminal

En fristående betalterminal innebär att du måste knappa in beloppet både i kassan och i betalterminalen, ett litet minus då beloppet vid en integration kommer automatiskt från kassan. En integrerad betalterminal får även kvittot gemensamt från kassan. I en fristående lösning kommer ett kvitto från kassan – och ett från betaltransaktionen.
 

Fördelen med en integrerad betallösning

Att slippa mata in belopp på två ställen är en av de stora fördelarna med en integration mellan betalterminalen och kassaregistret – för då riskerar du aldrig att slå olika belopp så att kassan inte stämmer i slutet av dagen när du gör ditt dagsavslut. Genom integrationen får du även bättre och snabbare avstämningar och slipper pappersbongarna från betaltransaktionen.

Men – ibland kan det vara en fördel att erbjuda kortbetalningar trots att kassan inte är helt redo för detta. Kanske vill man bära med sig en betalterminal en bit från kassan, idag i den fysiska distanseringens tecken – och då kan den batteridrivna Vx680 göra ett utmärkt jobb.

Betalterminal Yomani XRP samt Vx680 från Verifone
 

Tänkt utvecklingsplan för integration mot ett kassasystem

  • Du använder betalterminalen fristående
  • Din systemleverantör slutför integrationen
  • Systemleverantören och Origum Distribution sluttestar och kör en pilot
  • Integrationen är klar och du kan nu välja att byta till en Yomani XR utan skrivare eller integrera den betalterminal du redan har på plats

Läs mer om och välj det bäst passande upplägget för dig på vår webbshop:

 

Funderar du på att uppgradera din betalterminal?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl