Beloppskoppling för Elcom kassaregister mot vår betalterminal – Yomani XRP

4 min läsning
2018-04-16 10:29

Det finns tusentals kassaregister från Elcom i drift i mindre butiker, caféer, hos frisörer och friskvårdsanläggningar. Elcoms kassaregister erbjuder ett snabbt, enkelt och billigt sätt att ta betalt och samtidigt göra rätt enligt kassalagens krav.

Det har visat sig att kassorna är ett oerhört uppskattat verktyg för många småföretagare, där design och driftsäkerhet varit två avgörande fördelar.

Yomani XRP från Verifone, Euro-50TE Mini från Elcom samt SpacePole från Ergonomic Solutions

Elcom-kassor kan användas med betalsättet SwishAllt fler kunder efterfrågar nu snabbare betalningar i de nämnda verksamheterna. Alla Elcom-kassor kan användas med betalsättet Swish. Fler och fler väljer även att komplettera sitt kassaregister med en integrerad betalterminal med beloppskoppling – såsom Yomani XRP. Plötsligt behöver man inte oroa sig för att slå in fel belopp längre – då detta skjuts över från kassan helt automatiskt när betalsätt kort väljs. Beloppskopplingen har vi på Origum Distribution varit med och utvecklat och den är certifierad och godkänd av PNC (Pan-Nordic Card Association) enligt konstens alla regler.

Betalterminaler från Verifone har stöd för kontaktlösa betalningarPå köpet får man en betalterminal med stöd för blixtsnabba kontaktlösa betalningar via NFC-kommunikation, så det är bara att vifta med kortet när belopp upp mot 200 kronor är skickade till betalterminalen. Yomani XRP har en snabb och smidig inbyggd skrivare som går varm när betalterminalen används beloppskopplad mot kassaregistret.

Alla existerande Elcom-kassor kan aktiveras för denna funktion och en specialkabel levereras samtidigt med betalterminalen för koppling till kassan.
 

Kassaregister från Elcom

Euro-50TE Mini
Inklusive CleanCash och SD-kort för journalminne

Elcom kassaregister Euro-50TE Mini

Euro-200TE
Inklusive kassalåda, CleanCash och Jodo journalminne

Elcom kassaregister Euro-200TE

Euro-2100TE
Inklusive kassalåda, CleanCash och Jodo journalminne

Elcom kassaregister Euro-2100TE

Euro-500TE Handy
Inklusive kassalåda, CleanCash och JoDo journalminne. Modellen har utgått ur produktion, men enstaka enheter finns i lager.

Elcom kassaregister Euro-500TE Handy

 

Stativ från Ergonomic Solutions

Uppgraderar du din Euro-50TE Mini med en betalterminal vill jag även tipsa om att använda ett stativ från Ergonomic Solutions. Fördelarna med att komplettera din kassautrustning med ett stativ är bland annat att du mycket snyggt och enkelt kan dra ström- och kommunikationskablar dolt på stativet. Kassadisken blir snygg och ren så att du kan profilera produkter för merförsäljning – och utrustningen faller inte ner av misstag, samlar mindre damm och finns alltid på plats.

TipsFör fler ekonomiska och ergonomiska tips, rekommenderar jag dig att kika i vår kostnadsfria e-guide med råd och lösningar för din kassaplats.


Yomani XRP från Verifone, Euro-50TE Mini från Elcom, SpacePole från Ergonomic Solutions samt CleanCash CCA4 från Retail Innovation

På bilden ovan, från vänster till höger:
 • Betalterminal Yomani XRP
 • Kassaregister Euro-50TE Mini
 • Kontrollenhet CleanCash CCA4 (brukar normalt placeras under kassadisken)
 • SpacePole™, stolpe för kassa och betalterminal (ORI008)
 • SpacePole™, apparatplatta för skrivare eller kassaregister (ORI004)
 • SpacePole™, vinklingsbar led för betalterminal (ORI017)
 • SpacePole™, betalterminalplatta (ORIYomani)

 

Streckkodsläsare från Honeywell

För att ytterligare snabba på processen i kassan kan en läsare för streckkoder enkelt kopplas in. På bilden nedan finns en "Orbit" från Honeywell, men de flesta handhållna och diskstående streckkodsläsarna från Honeywell kan användas med Elcom-kassan. Som exempel kan den handhållna, prisvärda Hyperion 1300g för endimensionella koder nämnas, liksom 1400g eller 1450g för tvådimensionella koder som QR-koder, samt såväl Orbit som QuantumT om man vill ha läsaren stående på disken som bilden nedan visar.

Yomani XRP från Verifone, Euro-50TE Mini från Elcom, SpacePole från Ergonomic Solutions samt MS7120 Orbit från Honeywell

På bilden ovan, från vänster till höger:

 • Betalterminal Yomani XRP
 • Streckkodsläsare MS7210 Orbit
 • Kassaregister Euro-50TE Mini
 • SpacePole™, stolpe för kassa och betalterminal (ORI008)
 • SpacePole™, apparatplatta för skrivare eller kassaregister (ORI004)
 • SpacePole™, vinklingsbar led för betalterminal (ORI017)
 • SpacePole™, betalterminalplatta (ORIYomani)

Stativet går att svänga 360 grader samt vinkla upp och ner.
 

Funderar du på att uppgradera betalterminal eller kassaregister?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl