Så håller du reda på kort och nycklar

2 min läsning
2017-09-28 09:42

Det spelar ingen roll om du har snyggt utskrivna ID-kort, passerkort, namnbrickor eller viktiga nycklar, om du inte vet var de är – eller visar dem på korrekt sätt. Med korttillbehören från Sogedex Accessories har du alltid koll på läget.

sa-haller-du-reda-pa-kort-och-nycklar-med-sogedex-accessories.jpg

Sogedex Accessories, ett relativt nyblivet, helägt dotterbolag till Evolis och vår mångåriga leverantör av plastkortsskrivare,  har levererat smarta och unika tillbehör för bland annat plastkort sedan 1983 och är experter på tillbehörsprodukter som måste hålla en hög kvalitet och lång livslängd.

Att tappa bort hemnyckeln och behöva trycka upp en ny kan kosta allt från ett par hundra kronor till flera tusen. En bilnyckel kan dessutom kosta upp till 10 000 kronor. Att tappa bort betalkort eller passerkort kan givetvis kosta pengar beroende på vem utgivaren eller tillverkaren är, men risker med att tappa bort fel kort eller inte ha det tillgängligt när det behövs kan kraftigt äventyra säkerheten, men med Sogedex-produkterna är det enkelt att hålla reda på prylarna.

Det finns fina lösningar för att minska risken för ångest och öka tillgängligheten på ibland verksamhetskritiska kort – och vi har dem ständigt i lager.
 

Korthållare

Korthållare från Sogedex Accessories

Till Evolis mångfacetterade plastkortskrivare rekommenderar jag korthållare från Sogedex Accessories. Korthållarna kan du beställa i ett flertal olika varianter och de är ofta nödvändiga tillbehör till kort, som ibland även är kompletterade med etiketter av alla de slag. Mässor och events är bra exempel på då man brukar skriva ut besöksbrickor till besökarna och de flesta företag har idag ID-kort som både skall bäras väl synliga och som dessutom används vid passage mellan olika avdelningar på kontoret och för inloggning till IT-system och skalskydd – och till dessa behöver du korthållare av olika slag.

Korthållarna finns i både liggande eller stående utförande och dessutom i en modell (Korthållare IDP 67R) med möjligheten att rotera kortet till önskat läge.

Om du behöver skydda ett kort som har ett större värde, t.ex. legitimation eller ett passerkort, finns även lösningar där du enkelt låser in kortet i hållaren - men det finns även hållare som hindrar att korten skimmas med trådlös teknik som NFC.

Det tidigare så enkla plastkortet har idag blivit viktigt att ta väl hand om då det ger access till så mycket och kan skada väldigt mycket om det hamnar i orätta händer eller läcker information.

Kontakta oss så berättar vi mer!
 

Nyckelband och jojo

Nyckelband med eller utan säkerhetsspänne samt jojo från Sogedex Accessories.jpg

Till korthållaren behöver du mest troligt komplettera med ett nyckelband – eller lanyard som det heter på engelska. Det finns många nyckelband att välja mellan och de har alla olika funktioner.

  • Väljer du ett nyckelband med säkerhetsspänne i nacken, minskar du risken för eventuella olyckor om du fastnar med bandet någonstans
  • Vill du enkelt kroka på eller av nycklar eller andra föremål på nyckelbandet, finns det nyckelband med karbinhake (även kallad hundkoppelkrok)
  • Har du ett behov av att kunna använda accesskort eller nycklar på olika avstånd från kroppen, kan en jojo-funktion (även kallad yoyo) vara lösningen
     

Läs även:


Har du andra frågor om korttillbehör?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl