Ställ tillbaka grillen och klockan sista söndagen i oktober

1 min läsning
2017-10-28 13:00

Winter is coming och sista söndagen i oktober är det dags att ställa tillbaka grillen igen – och såklart att justera tiden i armbandsur, väckarklockor, kassaregister och etikettskrivare – för nu återgår vi till normaltid.

Vid normaltid (även kallat vintertid) ställer du tillbaka klockan en timma sista söndagen i oktober

För dig som har missat vår bloggpost om då vi gick över till sommartid, skiljer man på sommartid och normaltid, som i dagligt tal även brukar kallas för vintertid. Normaltiden är den normala tiden och således är det sommartiden som är undantaget. Därför varken behöver eller bör du säga vintertid, eftersom vi går tillbaka till normal tid. Vill du vara 100 % korrekt rekommenderar jag att du framöver därför säger normaltid och sommartid.

Ställ tillbaka klockan en timma sista söndagen i oktoberVintertiden börjar alltid sista söndagen i oktober varje år, så ställ om klockan redan kvällen innan eller direkt på söndagsmorgonen när du har vaknat.

Jag tycker att det enklaste sättet för att minnas om man ska justera tiden i klockor fram eller tillbaka nu i oktober, är att det är dags att ställa tillbaka grillen i garaget igen. Har du andra smarta minnestips? Kommentera gärna nedan.

Läs även:

 

Undrar du hur du justerar datum i ditt kassaregister?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl