Ställ fram grillen och klockan sista söndagen i mars

1 min läsning
2017-03-26 09:46

Idag är det inte bara dags att ställa fram grillen, utan även dags att justera tiden i allt från armbandsur, väckarklockor, mobiltelefoner till kassaregister och etikettskrivare – för nu gör sommartiden entré.

För att ställa om till sommartid ställer du fram klockan en timma sista söndagen i mars

Man skiljer på sommartid och normaltid, som i dagligt tal även brukar kallas för vintertid. Normaltiden är den normala tiden och således är det sommartiden som är undantaget. Därför varken behöver eller bör du säga vintertid, eftersom vi går tillbaka till normal tid. Vill du vara 100 % korrekt rekommenderar jag att du framöver därför säger normaltid och sommartid.

Sommartiden börjar alltid sista söndagen i mars varje år och återgången till normaltid sker likaså alltid sista veckan i oktober.

Ställ fram klockan en timma klockan 02:00 natten till söndagJag tycker att det enklaste sättet för att minnas om man ska justera tiden i klockor fram eller tillbaka är att man ställer ut (fram) grillen lagom till våren och sommaren. När det i oktober är dags att återgå till normaltid igen, ställer man helt enkelt tillbaka grillen i garaget igen. Enkelt!

Personligen tycker jag att vi borde sluta använda sommartid och helt återgå till att enbart leva i normaltid. Skälen till att justera tiden fram och tillbaka är historiska och de är inte längre aktuella.

Har du andra smarta minnestips? Kommentera gärna nedan.

Läs även:

 

Undrar du hur du justerar datum i ditt kassaregister?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl