Så ser du att en artikel omfattas av kemikalieskatten

1 min läsning
2017-07-27 21:24

I Origums webbshop kan du enkelt se om en artikel omfattas av kemikalieskatten eller ej. Du behöver bara känna till vad du ska leta efter.

Att en artikel omfattas av kemikalieskatten ser du det först och främst uppe till vänster i webbshopen genom att artikelnamnet börjar med två hakparanteser

I det här inlägget har jag valt att använda mig av pekdatorn GreenTouch som exempel och respektive steg nedan är illustrerat i bilden nedan.

Att en artikel omfattas av kemikalieskatten ser du först och främst då artikelnamnet börjar med två hakar: >>. Artikelnamnet avslutas sedan med tre siffror inom parantes och i exemplet i bilden ovan ser du siffrorna 51, 1 och 320:

  • 51 innebär ruta 51 i deklarationen för kemikalieskatten
  • 1 motsvarar antal eller vikt
  • 320 visar vad kemikalieskatten kostar i kronor per beställd enhet

Du kan bortse från rutan i deklarationen (51) då den endast är aktuell för oss på Origum Distribution – såvida du inte också är en av Skatteverket godkänd lagerhållare. Om du lägger en beställning enligt exemplet ovan, kommer det för övrigt att står "KEMSKATT51" på fakturan vi skickar till dig.

Observera slutligen att summan för kemikalieskatten, i det här exemplet 320 kronorinte ingår i produktpriset och att moms tillkommer.
  

Frågor och svar

Har du generella frågor om kemikalieskatten, vänligen kontakta Skatteverket direkt på telefon 010-572 23 80.

Har du frågor som rör kemikalieskatten i din relation som kund till oss på Origum Distribution och som inte besvaras av Skatteverket, vänligen kontakta oss på origum@origum.se eller på telefon 08-410 509 50.


Läs även:


Har du frågor om kemikalieskatten?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl