Din kontrollenhetsdata är säkrare än någonsin hos Origum Distribution

2 min läsning
2018-01-30 10:33

Data hanterad av oss på Origum Distibution är supersäkert lagrad i Bahnhofs datacenter Pionen, beläget bakom en bepansrad port i ett skyddsrum i centrala Stockholm.

Computer Sweden har listat serverhallen som en av världens coolaste och delar ur filmen Hamilton - inte utan min dotter, spelades in där.

Översikt av serverhallen i Pionen, inkluderat det coola konferensrummet

Foto: Kristina Sahlén/Bahnhof AB

Pionen är ett högteknologiskt datacenter beläget på Södermalm i centrala Stockholm. Mer precist bakom en 40 cm tjock, bepansrad stålport, djupt inne i en bunker som byggdes och tidigare användes av Försvarsmakten.
 

Kontrollenheter i molnet med GreenGate Online

Dataservrar, som vi på Origum Distribution hanterar, till exempel för molntjänsten GreenGate Online – vår egenutvecklade tjänst med kontrollenheter i molnet för kassalagskassor – driftas tryggt och säkert hos Bahnhof, i Pionens datacenter. Allt för att våra kunder och våra gemensamma slutkunder ska känna sig fullständigt lugna och trygga över att informationen  hanteras på ett professionellt sätt.

Jag är dessutom extra stolt över att kunna konstatera att GreenGate Online som tjänst nu har varit tillgänglig oavbrutet, med 100 % upptid sedan december 2014!
 

Pionen i mörker

Foto: Roger Schederin/Bahnhof AB
 

Unik kylanläggning ger grönare elanvändning

Serverhallen, som har sitt ursprung från kalla krigets början på 1940-talet, står emot radioaktivt damm såväl som kemiska stridsmedel. När Bahnhof tog över bunkern 2007 anpassades den till dagens verksamhet och datacentret är idag minutiöst övervakat, har full redundans och klarar strömavbrott utan några som helst problem – bland annat tack vare två utsökt vackra, tyska ubåtsmotorer av märket Maybach, vilka motsvarar halva reservkraftenen hos Forsmarks kärnkraftverk.

Based in Sweden och Triple Green

Datorservrar alstrar värme och Bahnhof utvecklade tidigt en lösning tillsammans med Fortum för att återanvända värmeenergin istället för att kyla bort den. De demonterade därför den gamla kylanläggningen och byggde en 67 meter lång röranslutning som anslöts till fjärrvärmenätet. Resultatet blev att servrarna idag levererar överskottsvärme till drygt 1 000 bostäder i området. Ett lysande exempel på hållbart tänk!

Välkommen till oss med dina kontrollenhetsbehov för mobila eller moderna stationära kassor.

GreenGate Online på Pionen – en stark och trygg lösning – som vi är grymt stolta över!

  

 

Läs även:


Vill du veta mer om våra molnlösningar?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl