4 smarta tips för användning av kvittoskrivare

4 min läsning
2017-04-13 10:29

De flesta tror att kvittoskrivare bara används i kassamiljöer där kunder betalar, men det finns betydligt fler användningsområden än så. Här får du tips på några andra användningsområden som du kanske inte tänkt på.

Ersätt laserprintern med en kvittoskrivare från Star och gör stora kostnadsbesparingar

Kvittoskrivaren är en mycket viktig komponent i din butiksutrustning. I Sverige är man dessutom enligt lag tvungen att erbjuda en betalande kund ett kvitto. 

1. Ersätt laserskrivarens A4-utskrifter

Kvittoskrivare TSP800 från StarHotellkedjan Premier Inn skrev tidigare ut alla fakturor i A4-format på laserskrivare när deras gäster skulle checka ut. De ville sänka sina kostnader och valde att investera i kvittoskrivaren TSP847 från Star och att helt ersätta laserskrivarna med denna unika produkt.

Nyckeln till detta initiativ finns i en unik drivrutin som bland annat kan skala om en A4-utskrift till det A6-format som kvittoskrivaren hanterar – samt ändra storlek på texten så att den även passar användare med synnedsättningar.

Hotellkedjan, som har fler än 500 hotell i England, konstaterade att investeringen betalat sig efter bara en månads drift. Kostnadsbesparingarna blev påtagliga såväl ekonomiskt som miljömässigt. I tillägg valde då Premier Inn att använda kioskkvittoskrivaren TUP992 i sina incheckningsautomater för att ytterligare sänka driftkostnaderna med samma teknik.

Star, som levererar dessa produkter, jämförde i efterhand driftkostnaderna och kom fram till att kvittoskrivaren ger en markant lägre driftkostnad, om man inkluderar produkten i sig, transport samt lagring av både toner och papper – och kom fram till att man kan göra en besparing på upp emot 90 % under produktens livslängd.

Att en kvittoskrivare aldrig behöver någon start- och uppvärmningstid gör att väntetiderna dessutom blev en uppskattad bonus vid högtryck under morgon och kvällar.

2. Specialorder-kvitton

Kvitto från McDonald's för en specialorderMånga restauranger använder kvittoskrivare, till exempel Star TSP743 II, för att skriva ut specialorder-kvitton som kan fästas på matförpackningar. På bilden ser du en wrap köpt på McDonald's, där ett kvitto är påklistrat på förpackningen.

Restauranger använder även kvittoskrivare för att skriva ut bongar, alltså den specifikation på vilken serveringspersonalen noterat vilken mat och/eller dryck som har beställts av restaurangens gäst. Bongen lämnas sedan över till köket eller baren, eller printas direkt på en nätverksansluten kvittoskrivare i köket, för att beordra tillagning av kundens rätt.

3. Mobila kvitton

Star TSP654IIBI-24, svart, BT, automatisk saxDen senaste generationen kvittoskrivare från Star har alla osedvanligt brett stöd för mobila användare. Drivrutiner och avancerat utvecklarstöd finns numera för bland annat Android och iOS – och tillsammans med ny blåtandsteknik i skrivarna kan man mycket enkelt koppla sin telefon eller läsplatta till skrivaren. Detta gäller oavsett om man vill bära med sig utskriftsenheten i någon av Stars mobila skrivare eller ha den stående stationärt på disken.

Stars senaste innovation mPoP kombinerar en blåtandshub med såväl en kvittoskrivare som en kassalåda – allt i en kompakt och stilig enhet. mPoP växer i populäritet och skapar en modern kassapunkt, till vilken endast en läsplatta behöver tillföras och den fungerar med såväl iPads som Android- och Windowsplattor.

Just kompatibiliteten med Apples plattformar är central och samtliga modeller i Stars sortiment finns idag med ett inbyggt kompatibilitetschip från Apple, under plattformen MFi – Made For iPad,  iPhone and iPod. Detta säkerställer snabb driftstart och stabil funktionalitet, där kända egenskaper hos Apple kombineras med Stars enastående kvalitet och driftsäkerhet.

4. Kvitton som krymper

GreenReceipt kvittorullar.jpgEn ytterligare finess att berätta om i Stars finurliga drivrutiner är deras kapacitet att i hela TSP143-serien skala ner normala 80 mm breda kvitton till enbart 57 mm.

Detta sparar massor med papper, ej försumbara kostnader, transporter, är snällt mot miljön och är dessutom riktigt snyggt i vårt minimalistiska samhälle.

Fler snarlika exempel

  • Jobbsökningar från självbetjäningsautomat
    • Jobbansökningar utskrivna på en kvittoskrivare i en självbetjäningsautomatEn motsvarighet till Arbetsförmedlingen i England använder TUP992 i totalt 8 400 självbetjäningsautomater. I automaterna kan den som söker arbete skriva ut matchande jobb – direkt i automaten. Även i detta fall gör den unika mjukvaran från Star det jätteenkelt att justera textstorlek, placering och typsnitt.
  • Ålderstest
    • Den tyska kosmetik- och läkemedelskedjan dm drogerie-markt lät tillsammans med L'Oréal kunder i England och Tyskland, skriva in sin ålder i en självbetjäningskiosk varpå kiosken skrev ut en rekommendation över vilka produkter kunden borde köpa.
  • Specifikation för hämtning av produkter på lager
    • Den engelska kedjan Argos specialiserar sig på försäljning av IT och andra varor för hemkonsumenter. Deras kunder gör sina beställningar online eller i  självbetjäningsautomater, varpå beställningen skrivs ut på en kvittoskrivare på lagret. Argos personal använder sedan beställningskvittot för att hämta den beställda produkten för omedelbar utlämning till kunden.
 

Mer än bara kvitto till kunden

GreenReceipt kvittorullar.jpgSom du säkert inser finns det många användningsområden för kvittoskrivare. Ytterligare ett tips för hur du kan sänka driftkostnaden för kvittoskrivaren är att välja ett högkvalitativt kvittopapper, som inte bara är fritt från hormonrubbande bisfenol och fenoler, utan även är rent och har ett lågt antal dammpartiklar. Vi rekommenderar därför GreenReceipt till dina kvittoskrivare och skälen kan du läsa i ett tidigare blogginlägg.

Har du andra tips eller exempel på hur man kan använda kvittoskrivare? Kommentera gärna nedan.

Läs även

 

Vill du ha fler tips om hur du kan använda kvittoskrivare?

KONTAKT

Få notifieringar via mejl